کلینیک روانشناسی در شیراز

کلینیک روانشناسی در شیراز
  • ۱۴۰۰/۰۵/۲۹

کلینیک روانشناسی در شیراز

بسیاری از افراد بر این باورند که در زمان وجود یک مشکل روانی باید به یک روانشاس مراجعه نمود. به همین علت است که از مراجعه به روانشناس اجتناب می کنند. اما در حقیقت انسان در طول زندگی خود و در بخش های زندگی مانند مشکلات کودکی، دوران نوجوانی، اززدواج و … نیاز به مشاوره از یک فرد متخصص دارد. در زمان های قدیم هنگام بروز مشکلات اصولا افراد به یک فرد با تجربه در نزدییکان خود مراجعه می کردند و از تجربه های آن بهرمند می شدند.

لیستی از اختلالات روانشناختی

واژه اختلال روانشناختی گاهی اوقات برای اشاره به مواردی که بیشتر به عنوان اختلالات روانی یا اختلالات روانپزشکی شناخته می شود ، استفاده می گردد. اختلالات روانی الگوهایی از علائم رفتاری یا روانشناختی است که بر زمینه های مختلف زندگی تأثیر می گذارد. این اختلالات برای شخصی که این علائم را تجربه می کند پریشانی ایجاد می کند. در ادامه برخی از اختلالات شایع در روانشناسی مورد بررسی قرار می گیرد :

اختلالات رشد عصبی

اختلالات رشد عصبی نوعی اختلال است که به طور معمول در دوران نوزادی ، کودکی یا نوجوانی تشخیص داده می شود.

اختلال دو قطبی

اختلال دو قطبی با تغییر در خلق و خو و همچنین تغییر در فعالیت و سطح انرژی مشخص می شود. این اختلال اغلب شامل تغییر بین خلق و خوی بالا و دوره های افسردگی است. چنین خلق و خوی بالایی را می توان تلفظ کرد و یا به عنوان شیدایی یا هیپومانیا از آنها یاد می شود.

اختلالات اضطرابی

افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی به برخی از اشیا یا موقعیت ها با ترس و وحشت و همچنین با علائمی مانند ضربان قلب سریع و تعریق پاسخ می دهند. اگر پاسخ فرد متناسب با شرایط نباشد ، اگر فرد نتواند پاسخ را کنترل کند یا اضطراب در عملکرد طبیعی اختلال ایجاد کند ، اختلال اضطراب تشخیص داده می شود. اختلالات اضطرابی شامل اختلال اضطراب عمومی ، اختلال وحشت ، اختلال اضطراب اجتماعی و ترس های خاص می باشد.

مطالعه بیشتر  نقص مادرزادی قلب
کلینیک روانشناسی در شیراز
کلینیک روانشناسی در شیراز

اختلالات خلقی

این اختلالات ، اختلالات عاطفی نیز نامیده می شوند ، شامل احساس مداوم غم و اندوه یا دوره هایی از احساس شادی بیش از حد ، یا نوساناتی از شادی شدید به غم شدید است. شایع ترین اختلالات خلقی افسردگی ، اختلال دوقطبی و … است.

اختلالات خوردن

اختلالات خوردن شامل احساسات ، نگرش ها و رفتارهای شدید شامل وزن و غذا است. بی اشتهایی عصبی ، پرخوری عصبی و اختلال پرخوری شایع ترین اختلالات خوردن است.

فوبیا

فوبیا یکی از شایع ترین بیماری های روحی در است. طبق تحقیقات بدست آمده 8٪ از بزرگسالان نوعی فوبیا دارند. زنان بیشتر از مردان دچار فوبیا می شوند. علائم معمول فوبیا می تواند شامل حالت تهوع ، لرزیدن ، ضربان قلب سریع ، احساس غیر واقعی بودن و … باشد.

فوبیا یک واکنش ترس بیش از حد و غیر منطقی است. اگر به هراس مبتلا باشید ، ممکن است وقتی با منبع ترس خود روبرو می شوید احساس عمیق ترس و وحشت را تجربه کنید. ترس می تواند از مکان ، موقعیت یا شی خاصی باشد. برخلاف اختلالات اضطرابی عمومی ، هراس معمولاً به چیز خاصی مرتبط است.

تأثیر فوبیا می تواند از آزار دهنده تا شدید ناتوان کننده باشد. افراد مبتلا به فوبیا اغلب متوجه می شوند ترس آنها غیر منطقی است ، اما قادر به انجام کاری در این زمینه نیستند. چنین ترس هایی می تواند در کار ، مدرسه و روابط شخصی تداخل ایجاد کند.

علل ایجاد فوبیا

عوامل ژنتیکی و محیطی می توانند فوبیا ایجاد کنند. کودکانی که خویشاوند نزدیک با اختلال اضطرابی دارند در معرض خطر فوبیا قرار دارند. حوادث ناراحت کننده ای ، مانند تقریباً غرق شدن ، می تواند فوبیا ایجاد کند. قرار گرفتن در معرض فضاهای محدود ، ارتفاعات بسیار زیاد و گزش حیوانات یا حشرات همگی می تواند منبع فوبیا باشد.

مطالعه بیشتر  خشکی چشم 

افراد مبتلا به شرایط پزشکی مداوم و یا نگرانی های بهداشتی اغلب فوبیا دارند. پس از آسیب های مغزی مغزی ، میزان زیادی از افراد مبتلا به فوبیا وجود دارد. سو مصرف مواد و افسردگی نیز با هراس ارتباط دارد.

انواع فوبیا

فوبیا علائم متفاوتی از بیماری های جدی روانی مانند اسکیزوفرنی دارد. در اسکیزوفرنی ، افراد دچار توهم بینایی و شنوایی ، هذیان و … می شوند.

آگورافوبیا

آگورافوبیا ترس از مکان ها یا موقعیت هایی است که نمی توانید از آن فرار کنید. این کلمه خود به “ترس از فضاهای باز” اشاره دارد. افراد مبتلا به آگورافوبیا از قرار گرفتن در جمعیت زیاد یا گیر افتادن در بیرون از خانه ترس دارند. آنها اغلب به طور كلی از موقعیت های اجتماعی اجتناب می كنند و در خانه های خود می مانند.

بسیاری از افراد مبتلا به آگورافوبیا می ترسند که در مکانی که نمی توانند فرار کنند ، دچار حمله وحشت شوند. کسانی که دارای مشکلات مزمن سلامتی هستند ممکن است از اینکه در یک مکان عمومی یا جایی که هیچ کمکی در دسترس نیستند ، یک فوریت پزشکی داشته باشند.

هراس اجتماعی

از هراس اجتماعی به عنوان اختلال اضطراب اجتماعی نیز یاد می شود. این نگرانی شدید در مورد موقعیت های اجتماعی است و می تواند منجر به انزوا از خود شود. هراس اجتماعی می تواند آنقدر شدید باشد که ساده ترین تعاملات مانند سفارش در رستوران یا پاسخگویی به تلفن باعث وحشت شود.

انواع دیگر فوبیا

بسیاری از افراد از موقعیت ها یا اشیا = خاصی بدشان می آید ، اما برای اینکه یک ترس واقعی باشد ، ترس باید در زندگی روزمره اختلال ایجاد کند. در اینجا چند مورد دیگر از رایج ترین ها وجود دارد:

مطالعه بیشتر  درمان آرتروز
ترس از صحبت در جمع

این حالت به عنوان اضطراب عملکرد یا ترس از صحبت در مقابل مخاطب شناخته می شود. افرادی که به این فوبیا مبتلا هستند ، حتی وقتی به فکر قرار گرفتن در مقابل گروهی از افراد باشند ، علائم جسمی شدیدی دارند.

اکروفوبیا

اکروفوبیا یا همان بلندی هراسی ترس از ارتفاع است. افراد مبتلا به این ترس از کوه ها ، پل ها یا طبقات بالاتر ساختمان ها خودداری می کنند. علائم شامل سرگیجه ، تعریق، بی حالی و … را شامل می شود.

كلاستروفوبیا

كلاستروفوبیا یا همان تنگنا هراسی ترس از فضاهای بسته یا تنگ است. درصورتی که انسداد شدید رانندگی با اتومبیل یا آسانسور جلوگیری کند.

ترس از پرواز

این دسته از بیماران در هنگام مسافرت با هواپیما از خود واکنش نشان می دهند و اغلب نمی توانند سوار بالن، هواپیما و … شوند.

دنتوفوبیا

دنتوفوبیا ترس از دندانپزشک یا اقدامات دندانپزشکی است. این ترس هراسی معمولاً پس از تجربه ناخوشایند در مطب دندانپزشکی ایجاد می شود. اگر مانع از مراقبت های لازم دندانپزشکی شود می تواند مضر باشد.

سینوفوبیا

این نوع فوبیا ترس از سگ است.

اوفیدیو فوبیا

افراد مبتلا به این ترس از مارها می ترسند.

فوبیا تاریکی

همان طور که ازز نام آن مشخص است، این ترس از ترس از شب یا تاریکی است. تقریباً همیشه به عنوان یک ترس معمول کودکانه آغاز می شود. وقتی از سنین نوجوانی پیشرفت می کند.

عوامل خطر

افرادی که استعداد ژنتیکی اضطراب دارند ممکن است در معرض خطر بالا باشند. به نظر می رسد سن ، وضعیت اقتصادی اجتماعی و جنسیت فقط برای برخی از هراسها از عوامل خطر آفرین باشد. به عنوان مثال ، زنان احتمالاً هراس حیوانی دارند. کودکان یا افرادی که از نظر اقتصادی – اجتماعی پایین هستند ، احتمالاً هراس اجتماعی دارند.

___________________________________________________

راه های ارتباطی با درمانگاه سهامی

کانال آپارات درمانگاه سهامی

کانال نماشا درمانگاه سهامی

آدرس پیج اینستاگرام درمانگاه سهامی

شماره تماس : ٠٩١٧٠٠٤٤٢٦٢ ۰۷۱۳۶۲۶۹۱۲۲ ۰۷۱۳۶۲۶۹۱۲۱

_________________________________________________

سایر مقالات

رادیولوژی در شیراز

رژِیم غذایی در شیراز

نقص مادرزادی قلب

سونوگرافی در شیراز

2 دیدگاه

  • مریم, 1399/08/18 @ 18:16 پاسخ

    سلام مشاوره قبل از ازدواج هم انجام میدید ؟ چه روزهایی میتونم بیام؟

    • پشتیبان سایت, 1399/08/18 @ 18:17 پاسخ

      سلام روز شما بخیر
      بله مشاوره قبل از ازدواج هم در کلینیک ما انجام میشه . روز های شنبه تا چهارشنه مشاور ما از ساعت 15 الیی 19:30در کلینیک تشریف دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button