هر آنچه که باید در مورد عینک بدانید
اختلال در دید عارضه ای است که ممکن است برای همه افراد در سنین مختلف اتفاق بیفتد، اما متخصصان فعال در زمینه آسیب های چشمی با استفاده از وسیله اپتیکی می توانند با ایجاد تغییرات همگرایی یا واگرایی در پرتوهای نوری عیوب پیش آمده در بخش های مختلف چشم را اصلاح کنند.
عینک برای همه کسانی که در دید نزدیک و دور خود دچار اختلال هستند مناسب است، همچنین پزشکان برای کسانی که مبتلا به پیرچشمی هستند یا چشم آنها دارای آستیگمات است عینک را گزینه مناسبی دانسته و به دید بهتر افراد کمک می کنند.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که بسیاری از بیماری های چشمی با استفاده از عینک قابل درمان است عینک وسیله ای است که دید افراد را اصلاح کرده و به واسطه مشکلاتی همچون دوربینی، نزدیک بینی و پیر چشمی افراد می توانند با حضور عینک دیدی کاملاً واضح و شفاف داشته باشند.
عینک برای کدام بیماریها مناسب است؟
حتماً شما هم شنیده اید که اگر افراد با نزدیک بینی مواجه باشند پزشکان می توانند با استفاده از عینک دید افراد را واضح تر کرده و آسیب های چشمی را کنترل می کنند.
اگر افراد دچار نزدیک بینی باشند قدرت همگرایی عدسی یا قرنیه چشم آنها زیاد است که باعث شکسته بیش از حد پرتوهای نور میشود و تصاویر وضوح کافی ندارند.
در چنین موقعیتی افراد با تاری دید مواجه میشوند، اما اگر پزشکان یک عینک با عدسی واگرایی مناسب را برای آنها در نظر بگیرند قدرت همگرایی چشم کاهش پیدا کرده و تصاویری که از اشیای دیده میشود کاملاً واضح و شفاف است.
اما برای کسانی که به دوربینی مبتلا هستند از عدسی همگرا استفاده میشود زیرا پس از ابتلا به دوربینی همگرایی چشم کمتر از حد طبیعی میشود و اشیا و تصاویر وضوح و شفافیت کافی ندارند زیرا تصویر در پشت شبکه تشکیل میشود.
اما در چنین موقعیتی پزشک از یک عدسی همگرا با علامت مثبت استفاده کرده و استفاده از این عینک باعث میشود تا مشکل بینایی افراد برطرف شود.
باید بدانید که افراد مبتلا به آستیگماتیسم مشکلاتی را تجربه می کنند که در دوربینی یا نزدیک بینی اتفاق نمی افتد زمانی که آستیگماتیسم اتفاق می افتد قدرت همگرایی پرتوها در نصف و نهارهای مختلف یکسان نبوده و در نتیجه همگرایی در یک راستا اتفاق نمی افتد، در چنین شرایطی پرتوها موقعیت های مختلفی نسبت به یکدیگر دارند و در شبکیه متمرکز نمیشوند برای اصلاح آستیگماتیسم پزشک از عدسی های استوانه ای همگرا یا واگرا استفاده می کند تا مشکل آسیگماتیسم افراد را برطرف نماید.
یکی دیگر از بیماری ها مربوط به چشم پیر چشمی است که به علت کاهش توانایی چشم در افزایش قدرت انحصاری، دید افراد دچار اختلال میشود، در صورت بروز پیرچشمی دید نزدیک افراد با مشکل روبرو شده و استفاده از یک عینک برای نزدیک یا دوربینی گزینه مناسبی خواهد بود.
اطلاعاتی در مورد ساختار عینک
عینک وسیله ای درمانی و طبی برای داشتن دید بهتر است، اما اگر بخواهیم ساختار عینک را کمی جزئی تر بررسی کنیم باید به قسمت پل یا دماغه عینک اشاره کرد.
حدود ۹۰ درصد وزن عینک بر روی بینی افراد قرار می گیرد به همین دلیل مهم است که در انتخاب عینک به ساختار، جنس و ابعاد آن توجه ویژه ای داشته باشید، رایج ترین پل بینی در عینک ها بالشتک ها یا پدهایی هستند که قابل تنظیم شدن می باشند این بالشتک ها ابعاد بسیار کوچکی داشته که در دو طرف بینی قرار می گیرند و البته قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارند و به هیچ عنوان حساسیت پوستی ایجاد نمی کنند.
استفاده از این نوع بالشتک ها باعث میشود تا عینک کمترین میزان لغزش را در سطح پوست داشته باشد و افراد هنگام حرکت راحت تر می توانند از عینک استفاده کنند.
نوع دیگری از عینک ها دارای دماغه زینی شکل هستند این نوع دماغه ها باعث میشود که عینک مطابق با فرم بینی بر روی استخوان آن قرار گرفته و وزن عینک به طور یکنواخت بر روی بینی توزیع میشود.
با این حال افراد باید در انتخاب عینک دقت کافی داشته باشند و بر اساس نیاز خود بهترین قاب را با ساختار مناسب و کاملاً استاندارد انتخاب نمایند.
بخش دیگر عینک دسته ها هستند که نقش مهمی در تقارن عینک ایفا می کنند، معمولاً انتهای دسته عینک یک خمیدگی وجود دارد که در پشت گوش قرار می گیرد.
حد فاصل بین قاب عینک و دسته آن لولا قرار می گیرد که با وجود انعطاف پذیری بالایی که دارد اجازه می دهد دسته های عینک از حد معمول کمی بازتر شده و بستن آن بسیار آسان می باشد، اگر لولا انعطاف بالایی داشته باشد عینک را در مقابل شکستن مقاوم تر کرده و طول عمر عینک را افزایش می دهد.
انتخاب بهترین عینک
اگر با توجه به اختلال در بینایی افراد متخصصان و پزشکانی که در حوزه چشم فعالیت می کنند استفاده از عینک را برای افراد الزامی بدانند قطعاً بر اساس مشکل پیش آمده به آنها خواهند گفت که در چه فاصله زمانی باید مجدداً وضعیت چشم بررسی شود تا در صورت نیاز تغییرات مثبت در عینک آنها اعمال گردد.
قطعاً انتخاب فرم عینک، رنگ، قاب و ابعاد آن به عهده افراد است اما تعیین نمره چشم و نوع عدسی آنها را باید پزشک اعلام کند، اما فراموش نکنید که اگر تغییراتی در نزدیک بینی اتفاق بیفتد و افراد در سنین نوجوانی باشند مهم است که مرتباً وضعیت بینایی افراد سنجیده شده تا تغییرات مناسب بر عینک آنها اعمال گردد.
فراموش نکنید که پیر چشمی اگر در میانسالی اتفاق بیفتد باز هم نیاز است که در فاصله زمانی کوتاه معاینات چشمی انجام شود، اما اگر افراد به بیماری دیابت مبتلا باشند نباید از سلامت چشم خود غافل شوند و در صورت استفاده از عینک موظفند که در فواصل زمانی تعیین شده از طرف پزشک برای معاینه چشم اقدام نمایند.
در صورت ابتلا به آب مروارید اگر عینک برای بیماران تجهیز میشود نیاز است که وضعیت چشم خیلی زود ارزیابی و بررسی شود، فرقی نمی کند که یک چشم یا هر دو چشم به عینک نیاز داشته باشند در هر صورت باید روند بیماری های چشمی در فاصله زمانی تعیین شده از طرف پزشک بررسی شود.
نکته مهمی که در انتخاب عینک باید به آن توجه کنید ابعاد عینک، جنس آن و فرم عینک است، به هیچ عنوان نباید از فریم های سنگین استفاده کنید زیرا در طولانی مدت فشار مضاعفی به بینی و پشت گوش وارد کرده و استفاده از عینک را برای افراد سخت می کند.
به هیچ عنوان نباید تغییری در نوع عدسی و نمره عینک به وجود بیاید اگر متوجه میشوید که با عینک انتخابی در طولانی مدت دید مناسب و شفافی ندارید حتماً برای اعمال تغییرات مثبت در آن به پزشک مراجعه کرده و وضعیت چشم را مجدد بررسی نمایید.
اما انتخاب عینک برای کودکان باید با حساسیت بالاتری انجام شود معمولا فریم های منعطف و سبک برای کودکان مناسب تر است، از آنجایی که کودکان جست و خیز بیشتری نسبت به بزرگسالان دارند نیاز است که برای استفاده طولانی مدت از عینک فریمی را برای آنها انتخاب کنید که مرور زمان باعث خستگی چشم نشده و وزن فریم آنقدر سبک باشد که استفاده از آن برای کودکان محدودیت آور نشود.
گاها کودکان در هنگام استفاده از لوازم خاص مانند عینک کمی مقاومت از خود نشان می دهند و نمی دانند که استفاده از عینک به نفع آنهاست، با این حال بهتر است که کودکان را پیش از استفاده از عینک متقاعد کرده و فریمی را که مورد پسند آنهاست برایشان تهیه کنید.
گاهی اوقات دید کودکان با استفاده از عینک بهبود پیدا کرده و دیگر در بزرگسالی به این نوع ابزارهای طبی و درمانی نیاز نخواهند داشت.